Pretty young pre-teen girl with an American cowboy hat in corn field and the holding American flag.

Opplev Hawaii med USA Spesialisten

Oahu er den mest kjente av øyene på Hawaii. Her ligger blant annet statens hovedstad Honolulu og den berømte stranden Waikiki Beach. Honolulu er en storby med et stort utvalg av aktiviteter for både store og små, og her finnes gode shoppingmuligheter, masse restauranter og spennende attraksjoner. Waikiki Beach er et kjent strandområde i Honolulu. Stranden er fin, ren og barnevennlig. Området i seg selv er ganske kompakt og det er enkelt å komme seg rundt.

Maui er den nest største øya på Hawaii. Øya er en del av 4 øyer som danner Maui County, de tre andre øyene er Lanai, Molokai og Kahoolawe. Her finner du noen av de beste strendene i verden, med både hvit, svart og rød sand. Er du ute etter det eksotiske Hawaii med flotte strender, regnskog og fossefall er Maui et godt valg. Man mister fort tellingen på alle de flotte fossefallene langs med Hana highway. Maui er rolig, noe som er med på å gjøre dette til et populært feriemål for de som ønsker litt pusterom og ikke så mye folk over alt. Det er et stort utvalg av vannsport og andre aktiviteter for de som ønsker det.

Hawaii Island eller The Big Island som den også kalles er den største øyen på Hawaii. Der finner du 11 av 14 klimasoner, fra ørken, lava landskap, tropisk regnskog, strender og med snødekte fjelltopper. Hilo ligger på den våte siden, mens Kona ligger på den tørre siden og er det mest populære reisemålet på øya. Det høyeste punktet er Mauna Kea på 4.206 meter over havet og hjem til en rekke verdenskjente astronomiske observatorier. Mauna Loa, står også høyt – på 4.170 meter over på sin sørøst siden ligger den mest aktive vulkanen i verden, Kilauea. Med omgivelser som spenner fra lava ørkener til tropiske plantasjer og hager, kan du delta i alle tenkelige utendørs aktivitet.

Kauai er den fjerde største øyen på Hawaii. Øya kalles «The Garden Isle» kjent for sine imponerende klipper, regnskoger og canyons, der ble blant annet filmen Jurassic Park spilt inn i sin tid. Her er hundrevis av fossefall og på grunn av passatvindene i Stillehavet er det svært stor variasjon i mengden nedbør på ulike deler av denne øyen, men om det regner i fjellet kan det fortsatt være finvær på stranda. De fleste som kommer til Kauai kommer for å oppleve den storslåtte naturen og de aktivitetene det fører med seg.

Moloka’i er kjent som «Den vennlige øya». Moloka’i er et pust fra fortiden med uberørt land og uberørte strender, det er blant annet ingen trafikklys på øya og i havnebyen Kaunakakai haler fiskerne i land sin daglige fangst og bønder presentere ferske plukkede råvarer. Dette er øya å dra til om man ønsker og utforske urørt naturen til forts, på sykkel eller med en 4-hjulstrekk. Befolkningen på Molokai er i stor del av hawaiisk opprinnelse så her er kulturen intakt og de fleste har bevart sin landlige livsstil takket være sin kjærlighet til landet.

Aktuelle pakketilbud