Aktuelle tilbud til Florida

Opplev Florida med USA Spesialisten

Florida er et veldig populært reisemål for mange nordmenn. Sol- og badeliv, fornøyelsesparker og kulturelle kontraster…variasjonene er store. Her finner man fascinerende arkitektur som varierer fra moderne høyhus og Art Deco til småby sjarm, en imponerende bredde av underholdningstilbud, kritthvite strender, unik natur med fantastisk dyreliv og et deilig klima året rundt.
Man kan tilbringe en hel ferie i berømte fornøyelsesparker og i store Shopping Malls. Men der er mye mer å finne på i Florida enn kun det. Vi anbefaler for de aller fleste typer ferie her å leie bil, avstandene er store.

Mulighetene er så mange, mange kombinasjoner…og dette er noe av de…

Miami
Det er lett å la seg forføre av Miami. Byen har blitt en av USA’s mest populære og trendy byer og det er lett å forstå hvorfor. Miami oser av karibisk stemning, med kilometervis av strand, asurblått hav og fargerike drinker. Samtidig fanger byen essensen av storbyliv med skyskrapere, forskjellige kulturer, et vell av restauranter, cafeer og shoppingmuligheter. Det går flere cruiseskip ut fra Miami, som gir en veldig god mulighet for kombinasjoner.

Fort Lauderdale
43 km nord for storbylivet i Miami ligger Fort Lauderdale, USA´s svar på Venezia, med et 500 km langt kanalsystem. Her finner du en roligere atmosfære enn på Miami Beach, og byen er derfor en populær destinasjon blant barnefamilier. På den langstrakte Fort Lauderdale Beach har du muligheten til avslappende solfylte dager og lange netter, for de som ønsker å utforske nattelivet. Byen tilbyr også gode og varierte shoppingmuligheter, og det finnes flere fabrikkutsalg med kjente merkevarer i og rundt byen. Fort Lauderdale er et godt valg for deg som vil ha en deilig sol og badeferie. Det går også flere cruiseskip ut fra Fort Lauderdale. Kombiner gjerne oppholdet i Fort Lauderdale med et annet av Floridas mange spennende reisemål.

Orlando går under navnet ”Entertainment Capital of the World” Her finner man et stort utvalg av temaparker, hvorav de mest kjente er Disney World og Universal Studios. I tillegg finnes det mange badeland, gode restauranter, racerbane for biler, surfekurs, sumpturer med alligatorer og zipline. Og selvfølgelig bra shopping. Hvert år kommer det millioner av mennesker hit for å oppleve denne spesielle fantasiverdenen.

Florida Keys består av en øygruppe som begynner rett sør for Miami. 43 broer over Atlanterhavet og Mexicogolfen binder øyene sammen. Den unike og avslappende atmosfæren var grunnen til at forfatteren Ernest Hemingway bosatte seg i Key West fra 1929 til 1939.

Øygruppen er delt opp i fem regioner: Key Largo, Islamorada, Marathon, Big Pine Key og Key West. Hver region har flere severdigheter å tilby, som for eksempel museer, fisking, dykking, vannsport og unike shoppingopplevelser.
Utsikten domineres av smaragdgrønne laguner, dypblått hav, svaiende palmer, raslende furutrær og olivengrønne mangrovetrær. Hvite hegrer, rosenrøde skjestorker, pelikaner, måker, fiskeørner og talløse undervannsdyr lever i dette økoparadiset.

Hele den 125 mil lange øygruppen med tilhørende grunnvanns områder, små mangroveøyer og korallrev har blitt utpekt til Florida Keys National Marine Sanctuary.

De tropiske omgivelsene og øyenes fargerike innbyggere ga Hemingway stor inspirasjon, og det var også her han skrev noen av sine største verker. Hemingways tidligere hjem er i dag et museum som hedrer hans litterære dyktighet og de sterke følelsene han hadde for Key West.

Fort Myers og Sanibel består av over 80 km med fantastiske strender og turkist vann. Her er det også hundrevis av naturlig bevarte øyer, i tillegg til mange parker og reservater hvor du kan oppleve alt fra alligatorer til skjell og koraller. Området tilbyr også på mange golfbaner og perfekte forhold for vannsport og fiske. Fort Myers og Sanibel Island passer bra til å kombinere med et opphold i Orlando, Miami og Key West.

Naples og Maco Island er en perle på den sydvestlige kysten av Florida. Dette er et flott utgangspunkt for å utforske eksotiske Everglades og paradisiske hvite strender både i Naples og på Marco Island.
Test dine ferdigheter på en av de mange golfbanene, nyt lokale spesialiteter, dra på oppdagelsesferd langs kysten, eller bare slapp av kos deg i solen… mulighetene er mange.
Mellom Naples og Marco Island er det ca 30 minutter med bil, og disse områdene har en ypperlig beliggenhet for å utforske Southwest Florida med ca 30 min til Everglades, en time til Fort Myers området. I tillegg er det bare halvannen time til Fort Lauderdale og Miami.

St. Petersburg og Clearwater området på vestkysten av Florida er et flott familiested med nydelige strender. Her er det behagelig klima året rundt og rekordmange soltimer. Denne destinasjonen er perfekt i kombinasjon med Orlando og alle fornøyelsesparker her, med kun 1,5 time i bil.

Mellom Tarpon Springs i nord og Fort de Soto i sør, finnes det mange herlige strandområder og kan nevne noen kjente som Clearwater Beach, Indian Rocks Beach, Indian Shores, Redington Beach, Madeira Beach, Treasure Island og St Pete Beach.
Tampa ligger kun 30. -40. minutter fra strendene og her finner man mange aktiviteter som fornøyelsesparker, aquarium, shopping og gode restauranter.

Cruise – en stadig økende ferieform og veldig populært hos nordmenn.
Og det er enkelt å forstå hvorfor; det meste er inkludert, man får oppleve mange ulike steder og trenger ikke å pakke ut og ned for hver gang, paradis for barn om bord…hva er det ikke å like!
Cruise kombineres ofte med opphold på land i forkant og gjerne etter også. Det går cruise fra Miami, Fort Lauderdale, Orlando og Tampa i Florida.

Kontakt oss – vi skreddersyr ferien for deg.