Det karibiske hav
med Hurtigruten

Hvis du er av den oppfatning at et vanlig cruise i Karibia er kjedelig og ikke aktivt nok, er våre ekspedisjoner tingen for deg! Bli med på en reise til grønne jungler, mayaruiner, fantastiske strender og krystallklart vann. Vi besøker fem forskjellige land for å utforske tropiske paradisøyer, pulserende Miami og den vakre regnskogen i Costa Rica.

Reiseperiode
8. oktober 2019

Lengde
9 dager

Skip
MS Fram

Den originale Fram var det mest berømte fartøyet i sin samtid og resultatene av hennes ekspedisjoner var enestående. MS Fram viderefører arven fra den originale Fram, og bruken av avansert teknologi gjør skipet ekstra godt egnet for ekspedisjoner i polområdene. – Fram og tilbake er like langt

Dag 1. Latinske rytmer
Magiske Miami er en kulturell smeltedigel, noe som reflekteres over hele byen – fra South Beach til Little Havana. Her tilbringer vi første natten, så sørg for å utforske byen med den helt unike atmosfæren og en rekke spennende matopplevelser.

Dag 2. Guidet bytur i Miami
Etter frokost tar vi deg med på en guidet bytur. I løpet av turen får du se byens beste severdigheter, før vi tar deg med til havnen der MS Fram ligger klar.

Dag 3. Behagelige tropiske temperaturer og ny innsikt
Med behagelige, tropiske temperaturer er det lett å la seg friste ut på dekk. Len deg tilbake og nyt solen, eller holdt utkikk etter dyreliv, spesielt fugler. Om bord starter også forelesningene. Her tar ekspedisjonsteamet opp temaer som dyreliv, biologi, livet i havet og økosystemene i korallrev – også kalt havets regnskog.

Dag 4. Fascinerende natur, strender og turkis hav
Vi besøker San Miguel de Cozumel, en livlig by på øya Cozumel. Byen byr på en rekke restauranter og kafeer. I nærheten finner du også strendene Palancar og Paradise Beach. Vil du heller utforske mer natur, kan du sjekke ut mangrover og cenoter, eller svømme med piggrokker på Stingray Beach.

Dag 5. Ro ned og reflekter
Korallrev er et av verdens mest mangfoldige økosystemer, og huser titusenvis av marine arter. Faktisk lever så mye som en tredjedel av alle fiskearter deler av livene sine i korallrev. I tillegg til korallrevenes viktige verdi som habitat for dyreliv, beskytter de også kysten mot stormer og gir mat og jobber til mennesker over hele verden. Mens vi seiler sørover, kan du lære mer om dette, samt andre spennende temaer, i forelesningene til ekspedisjonsteamet om bord.

Dag 6. Et stykke uberørt paradis
Providencia er en uberørt, tradisjonell, tropisk øy. Fordi den er nærmest utilgjengelig for turister (det finnes ingen direkte tilknytning til fastlandet), er gamle tradisjoner og skikker fortsatt intakt, og du kan høre at de innfødte snakker en blanding av engelsk og kreolspråk. Nyt storslått natur, flotte sandstrender, en vennlig lokalbefolkning og krystallklart vann perfekt for bading og snorkling. Langs veien finner du små hytter, hoteller og cabañas, i tillegg til noen hyggelige restauranter. Besøk en lokal skole, og bli med på en omvisning der vi utforsker utsikten over øyas mange skjulte bukter. Er du interessert i fugler, anbefaler vi at du utforsker innlandet. Hvis du er glad i å gå tur, kan du bli med opp til øyas høyeste punkt. Frister det med vannaktiviteter, bør du bli med på kajakktur eller prøve deg på snorkling. Dette er med andre ord et stykke paradis vel verdt å utforske!

Dag 7. Spennende utendørsaktiviteter
Ønsker du å slappe av i varmen, men samtidig ha muligheten til å være aktiv? Da er San Andrés den perfekte destinasjonen. Her kan du nemlig kombinere avslappende timer på stranden med en snorkletur blant tropisk fisk. I tillegg kan du utforske stedets vakre, historiske arkitektur. Den lille øya, som er formet som en sjøhest, ligger rundt 80 mil nordvest for Colombia, men har en lang historisk tilknytning til Storbritannia. De mest vanlige språkene er spansk, engelsk og kreolspråk. La deg imponere av den vakre naturen, som blant annet består av korallrev og geysirer. Dette stedet passer perfekt for svømming og andre utendørsaktiviteter.

Dag 8. Hummer og jungel
Utenfor kysten av Nicaragua ligger Corn Islands. Disse vakre øyene har mer til felles med de karibiske øyene enn fastlandet Nicaragua. Det kreolske folket på Great Corn Island bor i fargerike trehus, og deres hovedinntekt kommer fra hummerfiske. Vi anbefaler at du smaker delikatessen når grillen fyres opp på stranden. Little Corn er, som navnet tilsier, en liten øy. Her er det ingen biler, men en jungel som bør utforskes til fots. Dykker du ned i havet, får du se det fantastiske undervannslivet.

Dag 9. Et reisemål for eventyrere
Puerto Limón på Costa Rica er et populært reisemål blant eventyrere. Byen har fascinerende arkitektur og flere fargerike utendørs markeder, med hovedmarkedet som ligger i sentrum av byen. Her kan du prute deg frem til noe flotte suvenirer. Byen er også kjent for sine cashewnøtter – sørg for å smake den helt spesielle cashewvinen før du drar. Byen er nokså avslappende om dagen, men våkner til live om kvelden. I Puerto Limón finner du nemlig en rekke barer og restauranter. Det er her vi avslutter ekspedisjonen. Tilbring noen ekstra dager i Costa Rica, eller fly hjem.

Pris inkluderer:

 • Ekspedisjon med Hurtigruten i valgt lugarkategori inkludert helpensjon
 • En hotellovernatting i Miami, frokost inkludert
 • Transport fra hotellet til havnen, sightseeingtur inkludert
 • Vind- og vanntett jakke
 • Ilandstigninger med småbåter og aktiviteter om bord og på land
 • Profesjonelt engelsktalende ekspedisjonsteam som holder forelesninger, samt blir med på utflukter og aktiviteter
 • Gratis kaffe og te

Merk:

På denne turen er det anbefalt å ha vaksine mot gulfeber. Vaksinasjonen må gjøres minst 10 dager før avreise og vaksinasjonsattest må medbringes på turen.

Reiserute:

Dag 1 Miami
Dag 2 Miami
Dag 3 Til sjøs
Dag 4 Cozumel
Dag 5 Til sjøs
Dag 6 Isla de Providencia
Dag 7 San Andrés Island
Dag 8 Corn Islands
Dag 9 Puerto Limón

Prisen inkluderer ikke:

 • Internasjonale flyreiser
 • Reise- og avbestillingsforsikringer
 • Bagasjeservice
 • Valgfri tips
 • 8 NETTE I DBL. LUGAR PR PERS.
  Fra23 195
  • Pris inkluderer
  • 1 natt i Miami m/frokost
  • 8 netter i valgt lugarkategori
  • Helpensjon
  • Transport
  • Sightseeingtur
  • Vind- og vanntett jakke
  • Ilandstigninger
  • Aktiviteter
  • Forelesninger
  • Gratis kaffe og te
  • 8. oktober 2019
Klikk her for tilbud

Ring oss på  22 34 06 00
Fyll ut skjema nedenfor for tilbud på mail – vi skreddersyr alle tilbud etter ønske.