bilde-over-tilbud-1920x410-california

Aktuelle tilbud til California

Opplev California med USA Spesialisten

California kalles The Golden State og den er uten tvil en av de mest populære statene i USA. Alle som har vært her forstår hvorfor! Klimaet er herlig året rundt, livsstilen er avslappet og behagelig.
Her sier folk «Have a nice day», og de virkelig mener det! Her finner du det aller meste: sol og appelsiner, ørken og iskrem, hav og snø. Her finner du de store metropoler som Los Angeles, San Francisco og San Diego, og i tillegg storslått natur i Yosemite National Park og den barske skjønnheten i ørkenen i Death Valley.

San Francisco er en av USA`s mest kjente byer og en av de mest sjarmerende. De fleste faller for byen på et eller annet vis. Om det er arkitekturen, maten, beliggenheten eller menneskene.
Men husk, man drar ikke hit for varme, sol og bad.
En kjent forfatter skal en gang ha sagt «The coldest winter I have experienced was a summer day in San Francisco.»
Dette er egentlig veldig beskrivende, for det er alltid en kjølig bris her. Og spesielt på sommeren er det mye tåke som henger over byen, og da synker temperaturen kraftig.
Men byen er likevel verdt et besøk også på sommeren. Sol, bad og varme vil man uansett få mye av lengre sørover på turen.

Los Angeles – englenes by – USA´s nest største by; eller rettere sagt 80 små og store som er vokst sammen. Dette er den største innfallsporten til den amerikanske vestkysten, og langs kystlinjen ligger det mer enn 70 km med flotte strender.
Santa Monica Beach og Venice Beach er noen av de flotteste og mest populære strendene.I Malibu nord for Los Angeles finnes det også flotte strender og mange filmstjerner bor i dette området.
For mange er Los Angeles synonymt med Hollywood, glamour og filmstjerner. Ønsker du å ”besøke” filmstjernene kan du ta en rundtur i det fasjonable området Beverly Hills.

San Diego anses for å være en av Californias vakreste byer, med et nærmest perfekt klima. Den er en populær by å bosette seg i, og er i dag USA´s 6. største by. San Diego har en 112 km lang kystlinje med vakre strender og gode forhold for sport og fritidsaktiviteter som surfing, golf og vannsport.

Med sin beliggenhet ca. 15 mil nord for Los Angeles er den spansk/mexicansk inspirerte byen Santa Barbara absolutt verdt et besøk. Stranden er lang og herlig og på den gamle piren finner du koselige restauranter og kafeer. Hovedgaten heter State Street og går fra stranden og helt opp til der byen slutter ved Santa Ynez-fjellene. I dette området ligger også de sydligste vingårdene i California.

Videre nordover kommer du til San Luis Obispo og her forlater du Highway 101 til fordel for den utrolig vakre Scenic Route # 1. Første stopp kan være Hearst Castle, hjemmet til aviskongen William R. Hearst, som har en kunstsamling av de sjeldne. «Slottet» er enten hatet eller elsket, så du kan danne din egen oppfatning hvis du besøker det!

Videre går ferden inn i Big Sur, den flotteste delen av kysten med sine spennende klippeformasjoner!

Lengre nord ligger Carmel og Monterey, to idylliske byer som er «sammenkoblet» med en av de absolutt vakreste veistrekninger i USA. «The 17 Mile Drive». Carmel er kjent som byen der Clint Eastwood var borgermester og er en fasjonabel by med sjarmerende restauranter og små koselige hoteller og «Bed & Breakfast». Langs 17 Mile Drive ligger noen av USA´s mest kjente golfbaner, blant annet Pebble Beach.

Monterey var forfatteren John Steinbecks bosted, og når du er her anbefaler vi et besøk på Cannery Row og den opprinnelige Fisherman’s Wharf. Den californiske vinen er et kapittel for seg: Ved siden av nevnte områder rundt Santa Barbara finner du de mest kjente vingårdene i Napa Valley og Sonoma Valley nord for San Francisco. Mange vingårder tilbyr
omvisninger og smaksprøver for besøkende! De mest kjente gårdene er Beringer og Rutherford.

Over finner du noen alternativ og mulighetene uendelige, la oss hjelpe deg og sette sammen en perfekt reise!