Frid anbefaler:
California og Las Vegas Road Trip

Inspirasjon fra USA Spesialisten

 
Hver måned fremover presenterer vi anbefalinger fra våre konsulenter. Dette kan være alt fra roadtrips og rundreiser til destinasjoner, hotell, cruise og mye mer. På denne siden kan du kikke på månedens anbefaling. Sjekk også menypunktet "Reisetips". Her vil det dukke opp litt av hvert i tiden fremover.
 
 
Vår senior reisekonsulent Frid anbefaler: California og Las Vegas Road Trip

Opplev Storbyer, historiske nabolag, naturperler langs Higway1 og imponerende Las Vegas.
Dette er et fleksibelt reiseforslag og vi skreddersyr ferien for deg.


Kontakt oss: info@usaspesialisten.no

California og Las Vegas Road Trip 11 netter

Pris fra 19.995
pr. person i dbl. rom | Dato: 2. september 2016. Kontakt oss for andre reiseperioder
Abonnér på nyhetsbrev    Kontakt oss 22 34 06 00 

Pris inkluderer: Fly t/r Oslo, veil. skatter, 11 hotellnetter, leiebil i åtte dager.

Priseksempel gjelder reise i september 2016.
Ønsker du tilsvarende reiserute ved et senere tidspunkt kan vi sette sammen tilbud for deg!
Denne turen er en nydelig smakebit av USA’s vestkyst. Ta med deg venner eller kjæreste eller til og med familien og la deg forføre av denne solrike, eksentriske og naturvakre delen av USA.
Les omfattende beskrivelse av turen nedenfor.
 
 
  Videoklippet åpner i et nytt vindu.
Frid anbefaler California og Las Vegas Road Trip
  Videoklippet åpner i et nytt vindu.
Frid anbefaler California og Las Vegas Road Trip
-Frids program med tips og spennende informasjon

Rundturen starter i San Francisco – hjembyen til hippiebevegelsen på 60-tallet og en metropol med mennesker fra hele verden. Her vil jeg anbefale å ta beina fatt eller eventuelt bruke kollektiv-trafikken. Bilen henter du først når du reiser fra byen.
Velg deg ut noen områder du ønsker å se disse tre dagene og gå deg gjennom byen.
- Ta f.eks. trikken fra Union Square til Fishermans Wharf og gå derfra via Little Italy og Chinatown tilbake.
- Ta banen til Mission-området og sjekk ut alle de små morsomme butikkene og koselige kafeene.
- Oppdag Haight Ashbury hvor Hippiebevegelsen startet i 60-åra.
- Ta en guidet tur til Alcatraz og nyt solen i Golden Gate Park.

Etter tre netter I San Francisco henter du leiebilen din I sentrum, kjører vestover og starter på Highway 1 nedover langs kysten.
Første etappe tar deg forbi Santa Cruz som er supert for en lunsj-stopp og til Monterey. I Monterey kjører du inn i byen og over på 17 mile drive, en liten vei som går helt ute langs kysten mellom Monterey og Carmel. Da jeg var der sist i september så var vi så heldige å se delfiner og hvaler fra land!! Kanskje du er like heldig. Her har du også det kjente Lone Pine.

17 mile Drive tar deg til Carmel – den lille, sjarmerende byen hvor Clint Eastwood har vært borgermester.
Her har de strenge regler for hvor høye hus kan være, belysning i gatene og støynivå. Byen er befolket av alt fra kunstnere til millionærer og husene har fått sitt utseende derfra. Her er det moro å bare gå rundt og se på privatboligene. Husk å få med deg sonedgangen sammen med alle andre nede på den vakre stranden. På kvelden kan jeg anbefale å spise på sjarmerende Dametra Cafe med superkoselige servitører og deilig mat fra midtøsten/middelhavet.
 
Dagen etter kjører dere videre nedover Highway 1.
Her kommer dere først forbi mektige Big Sur med klipper, strender og til og med en liten Redwood-skog. Les mer om Big Sur her.
Etter Big Sur kjører dere videre nedover og kan f.eks. gjøre et stopp i Hearst Castle – slottet til mediamogulen William Randolph Hearst som er omgjort til et overdådig museum: Rett etter Hearst Castle ligger stranden Piedras Blankas Rookery hvor det er massevis av elefantseler.

Turen går så til San Luis Obispo litt inn i landet langs Highway 1.
Her har du det mest overdådige hotellet jeg noen gang har bodd på – MORE IS MORE eller Kitch Heaven, som min venninne kalte det – Madonna Inn. Her har alle rommene et eget tema og er designet og innredet av eierens kone. Hovedrestauranten er i rosa med et enormt kobbertre i midten med en life size dukke på en huske i treet. Dette er nok noe du ikke har sett før. På kvelden kan du ta en tur til vestkystens største Drive-In Cinema – Sunset Drive-In – og kjøpe deg popkorn med smør på mens du ser dagens film.
 
Fra San Luis går turen neste dag til Las Vegas.
Las Vegas er Disneyland for voksne. Her finner du alt du kunne ønske av underholdning. Kan anbefale å få med seg ett eller flere av Cirque de Soleil-showene som de har gående der, eller kanskje en konsert eller et party? Eller så kan du jo ta på gamble-buksa og gå all inn (forsiktig med kronasjene!) En litt annen Vegas-opplevelse kan du finne på Neon Graveyard. Her har de samlet masse gamle neon-skilt fra Las Vegas. Omvisningene gjøres av frivillige – ofte historie-studenter, og vi lærte masse om denne rare ørkenbyen på vår omvisning. Fra Las Vegas er det også mulig å gjøre dagstur inn til Hooverdam eller starten av Grand Canyon med bil, eller kanskje du vil legge til en helikoptertur over Grand Canyon?
 
Etter to netter i the Entertainment Capital of the World kjører du gjennom ørkenen igjen til Los Angeles.
På veien kan du f.eks. ta stopp på Peggy Sue’s 50’s Diner for skikkelig amerikansk lunsj.
I Los Angeles bor du i West Hollywood om du ønsker å bo der det skjer. Da er du i gangavstand til Rainbow Room, Whisky a go go og flere kjente utesteder. Her kan du treffe på kjendiser på vei til Starbucks og ta del i pool parties med piffen.

LA er stort! Jeg anbefaler her å bestemme seg på forhånd hva det er du ønsker å oppleve – alt etter dine interesser – for i LA kan du virkelig oppleve alt, men det er såpass stort at det er lurt å planlegge på forhånd. West Hollywood for klubber og shopping, Hollywood for Walk of fame, Downtown for museer og de nye fancy restaurantene, Silver Lake for farmers market, Hollywood Hills for Griffith Observatory og utsikt til Hollywood-skiltet og over hele LA, Venice Beach for people watching og de koselige cafeene og småbutikkene og Santa Monica for strandliv og litt mer småbyfølelse. Det er uendelig med muligheter!
 

Inspirasjon fra USA Spesialisten

 

Inspirasjon fra USA SpesialistenTravelmarket Interactive