Widar anbefaler:
Alaska - The Last Frontier

Inspirasjon fra USA Spesialisten

 
Hver måned fremover presenterer vi anbefalinger fra våre konsulenter og medarbeidere. Dette kan være alt fra roadtrips og rundreiser til destinasjoner, hotell, cruise og mye mer. På denne siden kan du kikke på anbefalingen som gjelder denne uken. Sjekk også menypunktet "Reisetips". Her vil det dukke opp litt av hvert i tiden fremover.
 
 
Vår senior reisekonsulent Widar anbefaler: Alaska - The Last Frontier
Opplev flott natur, dyreliv og spennende aktiviteter i denne fantastiske staten.
Dette er et fleksibelt reiseforslag og vi skreddersyr ferien for deg.

Kontakt oss: info@usaspesialisten.no

Alaska - The Last Frontier 8 netter

inkl. togtur, hvalsafari og sightseeing med småfly

Pris fra 26.995 pr. person i dbl. rom | Dato: 22. april 2016
Abonnér på nyhetsbrev    Kontakt oss 22 34 06 00 

Pris inkluderer: Fly t/r Oslo med Icelandair, veil. skatter, åtte hotellnette, leiebil fra Hertz, togbilletter fra Alaska Railroad fra Anchorage til Fairbanks, Hvalsafari og en småflytur til Mt. Deanali fra Talkeetna.
Ønsker du tilsvarende reiserute ved et senere tidspunkt kan vi sette sammen tilbud for deg!
 
  Videoklippet åpner i et nytt vindu.
  Videoklippet åpner i et nytt vindu.
 
-Widar anbefaler denne reiseruten som han fulgte da han besøkte Alaska sommeren 2015.

Dag 1         Ankomst Anchorage – overnatting i  Anchorage
Dag 2         Full dag i  Anchorage – overnatting i  Anchorage
Dag 3         Anchorage – Fairbanks med Alaska Railroad  - overnatting  i Fairbanks
Dag 4         Full dag i Fairbanks  - overnatting i Fairbanks
Dag 5         Fairbanks – Denali – Talkeetna – overnatting i Talkeetna
Dag 6         Full dag i Talkeetna – overnatting i Talkeetna
Dag 7         Talkeetna – Seward – overnatting i Seward
Dag 8         Hvalsafari  - overnatting i Seward
Dag 9         Seward - Anchorage, avreise til Oslo

Anchorage
Anchorage er Alaskas største by og en blanding av knutepunkt og villmark. Ble grunnlagt i 1915 for byggerne av Alaska Railroad, og har i dag 280.000 innbyggere. Med Chugach State Park som bakgård er det mye å se; flott landskap, masse dyreliv og et rikt kulturliv med utspring i de mer enn 90 forskjellige språk som kan høres her! Byen har masse å tilby de besøkende, enten man er ute etter finkultur, kunst, mat eller drikke finnes det noe for enhver smak. Vi anbefaler i hvert fall et besøk på Alaska Native Heritage Centre, hvor man på nært hold kan lære om de mange opprinnelige kulturene i området.  Sjømat og mikrobryggerier er et godt utgangspunkt for middager, Midnight Sun Brewing Company har spesial øl som Bore Tide Nut Brown og Big Woody Amber som kan nytes på utsiktsterrassen i solen, og på Moose’s Tooth Pizzeria håndlager de både øl og pizza!

Denali National Park
Parken er stengt for private kjøretøyer etter Savage River Bridge, ca. 23 km inn i parken. Det er statlige parkbusser som trafikkerer resten, om man ønsker å komme nærmere inn på dyrelivet og Mt. Denali, USA’s høyeste fjell – 20.320 feet eller ca. 6.700 meter.

Fairbanks
Fairbanks er den nest største byen i Alaska, med drøyt 30.000 innbyggere, og sentrum for den indre regionen av staten. Herfra dro mange gullgravere inn i Yukon-området under gullrushet, og på El Dorado Gold Mine kan man i dag lære om gullgraving og hvordan man levde på den tiden. I Pioneer Park kan man besøke Gold Rush Town, med 35 restaurerte bygninger fra gullrushet, se SS Neana, en hjuldamper som fraktet gods og passasjerer på Chena River til 1954, eller kjøre den smalsporede jernbanen Croocked Creek Railroad rundt parken.

Talkeetna
Talkeetna er i hele sesongen utgangspunkt for klatrere og fotturer inn mot Mt. Denali. Den er derfor full av unge mennesker og har en herlig bohemaktig og uformell stemning overalt. På byens minste hotell – The Roadhouse serveres Alaskas beste og største frokost hver eneste morgen, til langt flere enn de noen og tyve gjestene de har plass til. Herfra går det an å ta småfly inn til Denali, med landing på isbreen under fjellet, nesten 3000 meter over havflaten, en veldig spesiell opplevelse. Herfra kan man også få aktiviteter som fiske, båtturer, fotturer eller en tur i kontinentets lengste ZIP line!

Seward
Seward ligger på Kenai-halvøya, har ca 3000 innbyggere og er utgangspunktet for utflukter til Kenaifjorden Nasjonalpark og breene rundt, den mest kjente er Exit Glacier. Byen er oppkalt etter William H Seward, utenriksministeren til Abraham Lincoln, som var svært delaktig når Alaska ble kjøpt fra Russland. Seward er en stor cruise-havn, og det sydligste punktet på Alaska Railroad, og derfor også en travel havn. Alaskas mest kjente akvarium, The Alaska SeaLife Center ligger her.
 

Inspirasjon fra USA Spesialisten

 

Inspirasjon fra USA SpesialistenTravelmarket Interactive